Blog Content

Home – Blog Content

Interne links voor link building in seo.

Interne links zijn links of knoppen die de bezoeker naar een andere pagina verwijzen binnen dezelfde website. Doormiddel van interne links kunnen bezoekers naar de juiste pagina verwezen worden en wordt de gebruiksvriendelijkheid positief beïnvloed.

Interne links in seo

Interne links zijn niet alleen handig voor de gebruiksvriendelijkheid van je website maar kunnen ook sterk bijdragen aan de online vindbaarheid van de website. Seo specialisten maken daarom ook veel gebruik van interne link building. Om een succesvolle interne link building strategie toe te passen gaan er een aantal stappen vooraf. Zoekwoorden analyse, het on-page aanpassen van de content en het seo optimaliseren hiervan is van belang voor optimaal resultaat van de interne links.

interne links

Zoekwoorden analyse voor interne links

Het is belangrijk om de juiste zoekwoorden te vinden en hierop je pagina te optimaliseren voordat interne links worden toegepast. Er zijn verschillende soorten zoekwoorden die bij verschillende fases horen van de klantreis. Tools zoals ubbersuggest, semrush en google zoekwoordenplanner kunnen helpen bij het vinden van relevante zoekopdrachten. Via deze tools is er een een verwacht maandelijks zoekvolume te vinden. 

Voor de verschillende fases en de meest gerichte zoekwoorden analyse kunt u de blog over de customer journey fases lezen. Hier wordt op een duidelijke manier ingegaan op de verschillende fases/ zoekopdrachten die de klant binnen elke aankoop heeft.

Het aanpassen van on page seo

interne links

Wanneer het zoekwoorden onderzoek gedaan is is het belangrijk om zoekwoorden toe te voegen aan de pagina’s. Deze stap is vooraf essentieel bij het gebruik van interne links. 

On page seo in het kort.

Gebruik het zoekwoord in titels, in de alt beschrijving van afbeelding en plaats het regelmatig  in de tekst. Google moet op de pagina zelf ook kunnen zien waar de pagina over gaat om dit te kunnen koppelen aan zoekopdrachten.

Hoe gebruik ik interne links in seo

Wanneer je zoekwoorden analyse hebt gedaan en je pagina on page is geoptimaliseerd voor de zoekwoorden kunnen de interne link building strategieën toegepast worden. Maak bijvoorbeeld blogs binnen je branche en zet 3 tot 5 van je zoekwoorden in deze tekst. Link deze woorden naar de gewenste pagina en zorg dat je zoekwoord als ankertekst (linktekst) wordt gebruikt zodat google dit zoekwoord linkt aan de gewenste pagina.

Een andere veel voorkomende manier van interne links bouwen is het gebruiken van de voet tekst. Op deze manier bouw je op alle pagina’s binnen je website links op naar de gewenste pagina. Zo weet google dat dit belangrijke pagina’s zijn binnen jouw website en zullen deze pagina’s sneller scoren op de gewenste zoekopdrachten.

interne links

Interne links voor seo: samenvatting

Het gebruik van interne links in seo is erg belangrijk, je hebt bij deze strategie zelf invloed op het aantal links en naar welke pagina’s dit gekoppeld wordt. Daarnaast is het altijd belangrijk om stap voor stap te werk te gaan voor interne links in seo. Voer daarom altijd een serieus en echt zoekwoorden onderzoek uit, hierbij is het belangrijk om mee te nemen dat grote zoekvolumes niet meteen conversie betekent. Luister hiervoor naar de klant en gebruik de juiste strategie en programma’s.

Daarnaast moet de pagina on page altijd 100% seo in orde zijn. Google koppelt alleen relevante pagina’s aan zoekopdrachten, hoeveel interne links of externe links er ook worden gemaakt.

Wanneer je gebruik maakt van interne links is het belangrijk om regelmatig je site opnieuw te laten indexeren in google search console, op deze manier weet google dat je aanpassingen hebt gedaan en zullen deze sneller verwerkt worden. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat seo altijd een factor geduld met zich meeneemt. Het hoog scoren in google kost tijd en veel moeite.

SEO uitbesteden?

Het leren en uitvoeren van seo kan veel tijd en moeite kosten, deze tijd en moeite hebben we bij Wisebear al achter de rug. Vraag een gratis advies aan bij een van de meest innovatieve marketeers en kijk of wisebear iets voor je kan betekenen.

Gratis advies

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is jouw bedrijf online vindbaar?

Recente posts.

Contact

Van Heemstraweg 57 a

6658KG Beneden-Leeuwen

064856390

Services

Online marketing bureau Beneden leeuwen

Online marketing bureau

Online marketing bureau Arnhem

© 2023 Lemmers –  alle rechten voorbehouden